dinsdag 16 juli 2024

Het duurt te lang

Graphic: Pixabay
 Mijn partner kampt al jaren met de gevolgen van een milde coronabesmetting: Long covid. Er zijn dagen dat de vermoeidheid er flink in hakt, maar er zijn ook minder slechte dagen. Echt goed gaat het al jaren niet meer. Ik ben erg bezorgd, maar zie lichtpuntjes ook in de resultaten van de medische wetenschap. Genezen zal waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn, maar de scherpe kantjes van de symptomen afslijpen zit er op korte termijn wel in.

Om een bijzondere eigenschap van mijn lief noem ik haar weleens "Miss Selfie". Zij wil alles zelf doen. En juist die eigenschap zorgt dat die chronische vermoeidheid vaak piekt. En verplicht tot bankhangen.

Sommige lotgenoten blijken vaak extra gevoelig voor nieuwe corona besmettingen. En dat is bij ons natuurlijk ook een aandachtspunt. Op moment van schrijven lijkt het erop dat zij ook zo'n besmetting doormaakt. Nog niet getest, dus het blijft gissen. Advies van de huisarts: neem zoveel mogelijk rust en controleer je hartslag en temperatuur. En verder zit er niets anders op dan uitzieken en wachten op verbetering.

Er wordt hard gewerkt om LC-patiƫnten een oplossing te bieden. Maar het duurt te lang.